Основни данни
Самуил Стоянов (1975)


Самуил Стоянов е български артист, занимавщ се основно със съвременно изкуство.

Роден е през 1975 г. в Добрич.
Завършва Керамика в Националната художествена академия в София през 2001.

Прави самостоятелни изложби в София, Добрич и Виена. През последните години участва в повечето групови изложби, представящи новото българско изкуство в страната и чужбина, сред които: “(Гр)адски приказки”, СГХГ; „Важно съобщение”, СГХГ; „Визуално безсмъртие”, 2-ро Международно биенале за съвременно изкуство, Шумен всички през 2006;

„По следите на загубеното време”, СГХГ, 2007; „Нулева гравитация. Архитектура на социалното пространство”, Център за съвременно изкуство - Пловдив, Баня “Старинна”, 2008; “От идеология към икономика”, Държавен централен музей за съвременна история на Русия, Москва, 2009; “Места на паметта: архитектура и запаметяване” , галерия Стефан Стоянов, Ню Йорк, 2010 и др.

Носител е на наградите “Фонд за дебютни проекти в областта на съвременните изкуства и култура”, 2003; Първа награда от конкурса на МВнР „ЗАЕДНО от 1957 г.”, 2007; Наградата за съвременно изкуство БАЗА, 2009, и др.

Самуил Стоянов живее и работи в Добрич.
 

[Редактирай]

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!