Основни данни
Владимир Щербак


Владимир Щербак (1947)е български художник роден в Москва.

Владимир Щербак е сред най-уникалните художници от пловдивската артистична група. Модерен още преди 10 ноември, неговите картини трудно могат да намерят аналог сред родните майстори.

Владимир Щербак е роден в Москва през 1947 г. През 1975 завършва Художествена академия в Санкт Петербург след което идва живее у нас. Установява се в Пловдив и бързо става част от артистичния елит на града, който по това време е един от най-ярките в цяла България. Преподавател в ССХУ Сценични кадри в града на тепетата, където се изграждат много от бъдещите съвременни художници у нас – Кольо Карамфилов, ...
Владимир Щербак има зад гърба си над 20 самостоятелни изложби в Пловдив, София, Дюселдорф, Люксембург. От 1992 до 1998 е председател на Обществто на художниците „Филипопол”. Участва в много ОХИ, национални и международни изложби.
Получава две специални отличителни награди за живопис на І и ІІ Световно биенале в Малта (1995 и 1997) и диплом за майсторство в Гърция.
Картините му се намират в много частни колекции у нас и в чужбина, в Международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий”.


[Редактирай]

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!