Основни данни
Отпечатък


ОТПЕЧАТЪК - в графиката: листът с графичното изображение, получено от първоначалното изображение, изпълнено на каменна, дървена или метална плоча, посредством някои от способите на графиката (литографията, дърворез, офорт).
Отпечатъкът е завършено оригинално произведение на графиката - гравюра. Преди да е завършил напълно работата върху плочата, художникът прави и пробни отпечатъци за коригиране. За да бъде авторски оригинал един отпечатък, той трябва да е номериран - като е посочен номера на копието и общият брой на отпечатаните творби и авторът да се е подписал на него. След това обикновено авторът унищожава плочата, за да не се използва тя от други хора.  

Намерените плочи на много от старите художници - Дали, Миро и др. дават възможност на притежателите им да произвеждат също отпечатъци, които също имат висока цена на пазара, но не толкова, колкото ако носи саморъчния подпис на автора.

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!