Основни данни
Галерия "Арт 36"


Галерия "Арт 36" е най-старата частна галерия в София. Открита е на 26 октомври 1990 г. с изложба на Димитър Казаков, която е продадена изцяло още в момента на откриването.

Галерията първоначално се намира на ул. "Раковски", но след реституция на помещението се мести в подземно пространство на ул. "Славянска", където разполага с малко площ и голям двор. Въпреки скромните си размери, салонът оказва силно влияние на развитието на нашето изкуство през 90-те. По това време с "Арт 36" ексклузивно работят автори като Генко Генков, Иван Кирков, Георг Баев. Галерията се утвърждава като откривател на млади таланти и там правят своите първи изложби в столицата Кольо Карамфилов, Румен Жеков, Красимир Добрев и мн. др. Повечето от авторите на салона след време стават прочути и взимат наградите на МТел за съвременно изкуство или печелят триеналетата, организирани от СБХ.

Ръководител на "Арт 36" е Камелия Минчева.

Адрес: София, ул. "Славянска" 40, тел. 359-2-986-4824

Работно време понеделник-петък 11:00-18:00р събота 11:00-14:00

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!