НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Две изложби открива СБХ „РИСУНКА И МАЛКА ПЛАСТИКА“ И „НАТЮРМОРТ И ИНТЕРИОР“ (09.12.2016)
Националната изложба „Рисунка и малка пластика“ (етаж 1) е традиционна за Съюза на българските художници (СБХ) и се организира периодично в последните няколко десетилетия.  Изложбата на секция живопис „Натюрморт и интериор“ (етаж 2) се фокусира върху тези жанрове в живописта, като иска да провери и провокира нова виталност в това сравнително устойчиво, традиционно, артистично пространство. още >>
Съкровища и картини на Вълчан Петров в диалог (20.09.2016)
 Избраните над 50 картини на художника Вълчан Петров са с ясно визуализиран символен език. В тях са кодирани теми за християнството и тракийската култура, помирението на религиите, произхода и бъдещето на човечеството.  още >>
ПЕСЕНТА НА ЦВЕТОВЕТЕ НА НАДЕЖДА КУТЕВА (14.09.2016)
Ще бъдат показани произведения с един и същ мотив, осветен през различни части от деня. Друга основна и знакова за авторката тема,започнала от продължителните й пътешествия из Македония – „Църкви и манастири“, ще намери също място в изложбата. още >>
Георги Лозанов и Георги Господинов са куратори на изложбата "Следобедът на една идеология" в Софийска градска художествена галерия (13.09.2016)
 Изложбата „Следобедът на една идеология“ представя  художествените произведения, притежание на галерията, с „нехудожествени очи”. Търси в тях свидетелства за едно време и за начина, по който са го преживявали артистите. още >>
Музеят за история на София е домакин на изложбата "Португалската идентичност: архитектура в контекст" (08.03.2016)
 "Португалската идентичност: архитектура в контекст" е изложба, представяща достиженията на португалската архитектура през последните 50 години. Творенията на архитекти от въпросния период се определят като световно значими. още >>
Произведения от музейната сбирка на Художествената академия гостуват в Стара Загора (01.03.2016)
 Ателието по графически изкуства заема почетно място в процеса на модернизирането на българската графика. Превърнало се в един от притегателните центрове в Академията, то играе важна роля за студентите от различните отдели и е съществена част от историята на Националната художествена академия през първата половина на ХХ в.  още >>
64 от най-силните живописни платна на самобитния български художник – Генко Генков, са изложени в Националната художествена галерия (25.07.2011)
 
Петдесет картини на Генко Генков, част от колекцията на Ангел Симеонов,  са изложени в залите на Националната художествена галерия. Преди пет години собственикът изложи своята богата колекция пред публика, сега софиянци и гости  на столицата отново имат възможността да преживеят вълнуващата среща с картините на Генко Генков.
още >>
Известният български график Онник Каранфилян откри изложба в Националната художествена галерия (20.07.2011)
 
Майсторът на екслибриса Онник Каранфилян откри изложба в Националната художествена галерия. Представени са от 22 творби, създадени от автора през последната година. Експозицията носи наименованието "Комюникейшън & Obshtuvane”.
още >>
Изложба на тема „Послания от вековете. Манастири и църкви от Балканите” ще бъде открита в СГХГ (11.07.2011)

 

Софийска градска художествена галерия ще представи изложба, съсредоточена около християнската тематика в изкуството на едни от най-прочутите български художници, работили през XIX – XXI век.  Изложбата ще бъде открита на 12-ти юли и ще продължи до 28-ми август 2011г. Тя е част от официалната изложбена програма на ХХІІ Международен конгрес за византийски изследвания, който ще се проведе в София в периода 22 – 27 август.

още >>
"Аз писах" - изложба на древни надписи в Националния археологически институт с музей при БАН (11.07.2011)

 

Националният археологически институт с музей при БАН показва 97 паметници с древни надписи в изложбата "Еграпса. Скрипси. Аз писах". Артефактите са показани в 19 витрини, 8 постера с множество цветни фотоса и обяснителни текстове към тях. Изложбата е част от програмата на ХХІІ Конгрес по византинистика, който ще се проведе в София от 22 до 27 август 2011 г.

още >>
Уникална и неповторима изложба на Георги Железаров в столичната галерия „Сезони” (07.07.2011)

Под патронажа на Алжирското посолство в България от 28 юни до края на месец юли, галерия „Сезони”  представя ретроспективна изложба на Георги Железаров. „Алжир и България в творчеството на Георги Железаров” – озаглавена така, изложбата прави една интересна съпоставка, като проследява развитието и творческите търсения на художника.

още >>
СБХ отбелязва с изложба 110-тата годишнина от рождението на един от най-забележителните български художници – Илия Бешков (04.07.2011)
 
На 11 юли с изложба на „Шипка 6”  ще бъде отбелязана 110-тата годишнина от рождението на един от най-забележителните български творци на 20 век - Илия Бешков .
още >>
СТОЛИЧНАТА ГАЛЕРИЯ „СЕЗОНИ” ОТКРИВА СЪВМЕСТНА ИЗЛОЖБА НА ПРОФ. ИВАН СЛАВОВ – СКУЛПТУРА и ЗОЯ ЛЕКОВА – РИСУНКИ (31.05.2011)

 

На 31 Май 2011г.  /вторник/ от 18,30 часа, изложбата открива акад. Светлин Русев.

още >>
СГХГ ще представи изложбата „Звездите на L'observeur - Френски индустриален дизайн” (31.05.2011)

 

По случай 20-тата годишнина от създаването на Френския културен институт в България   20 събития ще станат част от културния афиш на столицата. По този начин Софийска градска художествена галерия ще бъде домакин на изложба от световен ранг. Тя ще представи най-добрите постижения на френския индустриален дизайн в рамките на изложбата „Звездите на L'observeur - Френски индустриален дизайн”. Експозицията ще бъде открита за посетители  на 1-ви юни и ще продължи до 26-ти юни 2011г.

още >>
Как една улица ще се превърне във фестивал на изкуствата (26.05.2011)

 

Улица „Отец Паисий” в Пловдив за втора поредна година ще се превърне в сцена на съвременното изкуство в продължение на три дни – от 27-ми до 29-ти май 2011г. Ще бъдат представени множество културни събития, разделени в групите:  „гостуващи проекти”, „музикална програма”, „обитателите действат”. Фестивалът е организиран  под мотото „Успоредна градска култура – Препокриване”, като ще се проведе както на открити обществени пространства, така и в частни. Събитието е организирано от фондация „Отворени изкуства”  със съдействието на „Фондация Америка за България”.

още >>
Изложба „Портрети” на Емил Стойчев – „Доктор хонорис кауза” на НХА, ще бъде представена в галерия „Академия” на 18 май (17.05.2011)

 

На 18 май (сряда) в галерия „Академия” ще бъде открита изложба „Портрети” на Емил Стойчев – художник, отличен от НХА през 2010г. с най-високото академично звание - Доктор хонорис кауза.

още >>
Уникална изложба проследява творческия път на един от най-известните български художници - Любен Диманов (10.05.2011)

 

През месец май в Дома на художниците в Пловдив ще бъде показана изложба от произведения на един от най-известните български художници зад граница - Любен Диманов. Изложбата включва 56 негови творби. Тя представя творческия път на автора в продължение на 17 години – от 1993 до 2010 г. В настоящата експозиция, носеща името „Посоки”, са включени рисунки, графики, колажи, акварели, масло. Произведенията  се показват за първи път в Пловдив и са подбрани лично от автора.

още >>
Легендарният испански фотожурналист - Луис Рамон Марин ще покаже своя изложба в София (05.05.2011)
 
На 12 май институтът „Сервантес” в София ще представи изложбата „Репортажи от миналото: 1908–1940. Испания през погледа на фотографа Луис Рамон Марин”.
още >>
Национална художествена академия през месец май ще представи изложба на съвременно френско изкуство – инициатива, част от проекта „Дигитален поглед към съвременното изкуство” (02.05.2011)

 

На 12 април в Софийска градска художествена галерия в рамките на проекта „Дигитален поглед към съвременното изкуство” беше представена изложбата „АВС. Съвременно белгийско изкуство”. На 3 май в галерия „Академия” на Националната художествена академия ще се състои следващата част от проекта - изложбата „Льо Френоа – Национално студио за съвременно изкуство”.

още >>
През месец май галерия „Сариев” Пловдив ще представи изложба на един от най-провокативните съвременни български автори – Иван Мудов (02.05.2011)

 

На 3 май галерия за съвременно изкуство „Сариев”, град Пловдив ще представи самостоятелна изложба на известния български съвременен автор, работещ в областта на концептуалното изкуство – Иван Мудов.

още >>
Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!