НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Частният музей на милиардера Бернар Арно предстои да отвори врати през октомври (27.06.2014)

Бернар Арно, най-богатият и крупен колекционер във Франция, ще отвори свой собствен музей, чийто дизайн е създаден от архитекта Франк Гери. Очаква се откриването да се проведе през октомври, като през първите три дни входът ще бъде безплатен. Повече информация за Бернар Арно можете да намерите тук.

Бернар Арно е собственик на луксозната марка „Louis Vuitton”, а неговата фондация „Louis Vuitton Foundation for Creation” стои зад амбициозния проект, който се оценява на обща стойност € 100,000,000 и се намира в квартал Боа дьо Булон, западно от Париж. През 2006 г. за първи път се заговори за откриването на подобен музей. Повече информация за музея можете да намерите тук

Структурата на музея, проектиран от Франк Гери, представлява "облак от стъкло", състоящ се от 12 части. Той ще приюти постоянна колекция, която представлява комбинация от творби, собственост на LVMH, както и такива, принадлежащи на Арно. В музея също така ще бъдат представени временни изложби, както и специални проекти от френски и международни съвременни художници. Въпреки, че пълната програма предстои да бъде обявена през есента, от  фондацията споделят, че ще има експозиция на проекти на Франк Гери, която ще съвпадне с първата европейска ретроспектива на Гери в Центъра „Помпиду“, отваряща врати на 8 октомври.

Бернар Арно обяви, че откриването ще се състои на 20 октомври и ще бъде последвано от тридневен безплатен достъп по време на почивните дни, през което време се провежда и арт събитието на годината във Франция –  „Fiac(23 - 26 октомври). Повече за фестивала „Fiac” можете да прочетете тук.

Bernard Arnault
Bernard Arnault
The Louis Vuitton Foundation for Creation in Bois de Boulogne
The Louis Vuitton Foundation for Creation in Bois de Boulogne
The Louis Vuitton Foundation for Creation in Bois de Boulogne
The Louis Vuitton Foundation for Creation in Bois de Boulogne
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!