НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Под псевдонима Банкси може да се крие музикант от групата “Massive Attack” (06.09.2016)

 Под псевдонима на най-известния и загадъчен графити художник в света – Банкси, може да се крие британският музикант, певец и член на легендарната група „Масив атак“ (Massive Attack) -  Робърт „3D“ Дел Ная, съобщи в. „Дейли мейл“.

 

Разследващият журналист Крейг Уилямс, който е автор на хипотезата дори твърди, че има по-солидни доказателства, защото датите и посещенията на групата Massive Attack съвпадат с раждането на нови графити по стените на определени сгради. Съвпаденията не са малко, за да могат да бъдат смятани за чиста случайност. Дел Ная е от Бристол и съответно може да има нещо общо с името на твореца.
 
Появи се и теорията, че Банкси не е един човек, а група от хора, които действат по определен график. Самият Робърт „3D“ Дел Ная обаче все още не е коментирал това твърдение и отказва коментар по темата.
 
„Масив Атак“ (на английски: Massive Attack) е британско трип-хоп дуо от Бристол. Имат издадени 4 студиийни албума и два филмови саундтрака. Стилът им е комбинация от джаз, хип хоп, рок и електронна музика. Техни парчета са използвани от много холивудски филми и сериали като Матрицата, Бягство от затвора, Западното крило, Д-р Хаус и други.
 
Историята на групата започва през 1983 г. с появата на the Wild Bunch, една от най-ранните и най-успешни формации, стъпвали някога на британска сцена. В средата на 80-те двама от членовете на the Wild Bunch - Andrew Vowles (Mushroom) и Grant Marshall (Daddy G) – се събират с местния автор на 3D графити Робърт Дел Ная, за да дадат началото на Massive Attack през 1987г.
 
Робърт Дел Ная
Робърт Дел Ная
.
.
.
.
Робърт Дел Ная
Робърт Дел Ная
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!