НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изложба на проф. Емил Мирчев и семейство ще бъде показана в Париж (06.09.2016)
 На 6 септември от 18.30 часа в Българския културен център в Париж, ще бъде открита изложба от скулптура и живопис - „Есен в Париж“ с автори Емил Мирчев, Момчил Мирчев и Ралица Мирчева. Изложбата е със силно присъствие на съвременни идеи, търсения и възгледи в областта на скулптурата и живописта, представена от тримата художници. Творбите взаимно се допълват и създават креативна атмосфера.

Проф. Емил Мирчев е дългогодишен преподавател в НХА, автор на монументални творби в България и чужбина, който работи предимно в класически стил. Предпочита да твори в бронз, дърво и камък. Работите му са изчистени и синтезирани като форма, носещи ясни послания в себе си.

Момчил Мирчев е гл. ас. д-р по скулптура в НХА, работи в областта на малката пластика, както и в монументалната скулптура. В творчеството си, търси движението и експресията в композициите, в които представя изяществото на женската фигура и нейното превъплъщение в изразителността на материала.

Ралица Мирчева, доц., д-р по живопис и рисуване в НБУ, представя живописни серии с интересни композиционни решения със съвременно звучене и силен колорит, което прави творбите й още по-уникални.

Картините й изразяват един различен пластичен възглед, запомнящ се от пръв поглед.

Авторите се изявяват със самостоятелни изложби и са активни участници в български и международни изложби, симпозиуми, пленери и конкурси, както и са били резиденти в Cite des Arts – Paris.

Изложбата ще продъжи до 30 септември в Българския културен център в Париж.

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!