НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Славка Денева - Ретроспективна изложба (06.05.2010)
От 10 май 2010г. галерия "Шипка" 6 ще представи една ретроспективна изложба на Славка Денева по повод 80-годишнината от нейното раждане.
Досега не е правила самостоятелна изложба. В изложбата са включени над 160 произведения - от завещанието,което прави на СБХ, всички притежавани от галериите в страната и от частни колекции.

Казва, че е натуралистка, която рисува с бои, не използва за себе си понятията „изкуство” или „живопис”. Често работи едновременно върху няколко произведения, чиито сюжети са й еднакво интересни за момента.

Не подписва и не датира творбите си, не ги назовава.

Портретите, които прави, винаги са в конкретна обстановка изпълнена с вещи, равнозначна по изразителност на човешкия образ.
Натюрмортите (с малки изключения от по-ранните години) са по-скоро части от конкретен интериор, отколкото сбор от различни по материалност обекти.
В интериорните й композиции се усеща силно невидимото присъствие на хора.

Куратор на изложбата е Весела Христова-Радоева, която освен това е и съставител на двуезичен каталог, в който са публикувани текстове на изкуствоведи и близки на художничката.

Експозицията ще се задържи до 10 юни 2010г.Славка Денева - част от дарението на СБХ 1976г.
Славка Денева - част от дарението на СБХ 1976г.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!