НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Националната портретна галерия в Лондон показва впечатляваща изложба, посветена на портретите на Пабло Пикасо (19.10.2016)
 Националната портретна галерия в Лондон показва изложба, посветена на портретното творчество на Пабло Пикасо. Експозицията включва над 80 портрета, някои от които никога не са били показвани в Великобритания, други пък са емблематични за творчеството на Пикасо.

От мрачните картини от неговия Син период до закачливи карикатури на най-близките му приятели, изложбата дава израз на най-разнообразните метаморфози в неговия художествен стил.

В експозицията могат да бъдат видяни едни от първите портрети и автопортрети на Пабло Пикасо, нарисувани като тийнейджър под ръководството на неговия баща, така и последните творби на художника, направени месеци преди неговата смърт през 1973 г. "Това е една забележителна работа, Пикасо гледа в огледалото и сякаш гледа смъртта право в очите", казва историка на изкуството Елизабет Каулинг по повод творбата „Self Portrait” от  1972 г., която е част от изложбата в Националната портретна галерия.

Експозицията „Пикасо: Портрети” се  организира съвместно с Музея Пикасо в Барселона, и е първата голяма изложба от 1996 г. насам, когато MoMA в Ню Йорк и Grand Palais в Париж организираха изложба, посветена на Пабло Пикасо, включваща над 300 творби.
 
Пабло Пикасо
Пабло Пикасо
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!