НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Йоко Оно откри в чикагски парк първата си постоянна инсталация в САЩ (19.10.2016)
Йоко Оно откри в чикагски парк първата си постоянна инсталация в САЩ, която е с формата на цвят на лотос, съобщи Асошиейтед прес.
Скулптурата "SKYLANDING" (Кацане на небето) в парка Джексън се състои от 12 големи стоманени лотосови листа, които излизат от земята.

Йоко Оно каза, че творбата ѝ е място, където "небето и земята се срещат", предразполагайки хората да опознават миналото и да се събират, "за да създават мирно и хармонично бъдеще с природата и събратята си". Тя споделя, че се е вдъхновила за скулптурата, когато е посетила парка преди три години. В същия парк ще бъде построена и президентската библиотека на Барак Обама.

„SkyLanding” е част от инвестиция на стойност 29 милиона долара, която цели връщането на парка към оригиналната му визия от пейзажите на Фредерик Лоу Олмстед.

Фредерик Лоу Олмстед (1822-1903) е смятан за баща на американската ландшафтна архитектура, а след неговото появяване Америка вече не е същата. През 1857 г. той започва изграждането на Сентръл парк в Ню Йорк и така става известен извън пределите на родината си. Следват парковете в Бруклин, Бостън, Балтимор в Северна Каролина, Маунт Роял в Монреал, градините около Белия дом и Капитолия във Вашингтон и Джаксън парк в Чикаго.
.
.
.
.
.
.
Йоко Оно
Йоко Оно
инсталацията
инсталацията
инсталацията
инсталацията
инсталацията
инсталацията
Фредерик Лоу Олмстед
Фредерик Лоу Олмстед
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!