НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Музеят „Пикасо” в Барселона представя изложбата "Кубизмът и войната” (21.10.2016)
 В музея "Пикасо" в Барселона се открива изложбата "Кубизмът и войната", посветена на оцеляването и еволюцията на това авангардно течение в изкуството след Първата световна война.

С около 80 творби, собственост на музеи като MoMA в Ню Йорк, центъра Помпиду в  Париж, галерия Tate Modern в Лондон, изложбата показва изключително широк спектър от творби, създадени между  1913 и 1919 г.
В експозицията са представени картини на Пабло Пикасо и Хуан Гри, Диего Ривера и Анри Матис, Жорж Брак и Фернан Леже.

Всички тези художниците са понесли последиците от войната по един или друг начин – недалеч от фронтовите линии, с недостиг на храна и отопление. Експозицията показва как един от най-влиятелните художествени стилове на 20 век е оцелял и се е развивал по време на Първата световна война.

Художниците не само са творили в лишения, а са съумели да пресътворят войната в своето творчество. Но въпреки това, изложбата не създава тягостно настроение у зрителя, напротив -  тя излъчва оптимизъм с цветни и динамични картини.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!