НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Заловиха престъпна група продавала фалшиви билети за вход във Версайския дворец (21.10.2016)

Петима служители на двореца Версай, на възраст между 21 и 34 години са били заловени миналата седмица за продажбата на фалшиви билети за вход за Версайския дворец във Франция. Те са обвинени в измама и задържани от полицията. Двама мъже и две жени, участващи в схемата са подведени под отговорност. Друг член на групата, който е работил в двореца като сезонен работник през последните четири години, е заподозрян като лидер и е бил задържан. 

В продължение на няколко месеца, екипът е разпространявал два вида фалшиви билети: реални билети, които са били повторно използвани и фалшиви билети, които позволяват достъп до парка и до мини-влака. 
 
Схемата е работила по следния начин: касиер дава тези фалшиви билети на посетителите, които плащат в брой. След това съучастниците позволяват на посетителите достъп без да използват контролно-пропускателен пункт. Схемата е разкрита от други работници, които забелязали, че тези фалшиви билети не са били валидирани на машините при входа, а един от ръководителите на музея е докладвал в полицията. В момента на ареста, всеки един от заподозрените е имал около 150 фалшиви билети в него, които препродава за по € 10 всеки. 
 
Смята се, че екипът е причинил щети за  250,000 евро на обществената институция от август до сега, а следователите планират да разширят своето търсене за периода от  цялата година 2016 г. Миналата година, Версай е приел повече от 7 милиона посетители.
 
Това не е първия път, в който музей е бил жертва на фалшиви билети. През 2010 г., схема за двойна продажба на билети е разкрита в музеите на град Марсилия. През 2013 г., Музеят на Виктория и Албърт в Лондон предупреди посетителите на изложбата „Дейвид Бауи” за разпространението на фалшиви билети. През същата година, Лувъра откри фалшиви билети в ръцете на чуждестранни туристи.
 
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!