НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Ценна колекция от творби на съвременното изкуство, собственост на имотен магнат, ще бъде предложена за продажба на търг на Christie’s в Ню Йорк (25.10.2016)
 "По-голямата част от колекцията на Робърт С. Олник и съпругата му Силвия ще бъде продадена по време на вечерните и дневните търгове“, коментира Лора Полсън, заместник-председател на Christie’s за Северна и Южна Америка, подчертавайки, че има картини,които ще бъдат предложени за продажба „на по-късен етап“. 

На търга, който ще се състои през ноември в Ню Йорк ще бъдат предложени общо 58 произведения на изкуството, които се очаква да донесат печалба от над 20 млн. долара. По-рано тази седмица на търг бяха предложени и 15 бижута на Силвия, които събраха общо 380 625 долара.

Сред топ лотовете на предстоящия аукцион се нарежда творба на Агнес Мартин, наречена “Untitled #6” от 1983 г., която се очаква да бъде продадена за сума от 5 до 7 млн. долара. Второто най-високо оценено произведение е скулптурата „Sleeping Muse” на Рой Лихтенщайн от 1983 г. Прогнозите са, че тя ще донесе между 3,5 и 5,5 млн. долара.  

Робърт С. Олник, собственик на империя от недвижими имоти, която се простира в Ню Йорк, Уестчестър и Ню Джърси, преди много години започва да събира своята колекция от модерно изкуство заедно със своята съпруга Силвия. Семейството притежава творби на майстори от XX век като Александър Калдер и Вилем Де Кунинг. 

Робърт умира през 1986 г. на 47-годишна възраст, а през следващите 30 години Силвия продължава да събира произведения на изкуството, насочвайки се основно в съвременни творци като Барбара Крюгер, Синди Шърман и Вик Мюниц. Силвия Олник почина по-рано тази година, а сега двете ѝ дъщери предлагат колекцията на своите родители на търг.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!