НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
МоМА получи като подарък 102 картини на съвременни латиноамерикански художници. Музеят предвижда отваряне на Институт за изследване на латиноамериканското изкуство (25.10.2016)
Патрисия Фелпс де Сиснерос, част от класацията на 200 най-известни колекционери в света на изданието Artnews, дари на Музея на модерното изкуство в Ню Йорк 102 картини на 37 латиноамерикански художници. Подарък предполага откриването на институт за изследване на латиноамериканското изкуство.

От 1992 г. собственичката на впечатляващата колекция де Сиснерос е включена в Съвета на настоятелите на MoMA и е основател и председател на неговия фонд, посветен на Латинска Америка. През последните 16 години Патрисия де Сиснерос подарява на MoMA около 40 творби. Новото дарение включва живопис, скулптура и графика, създадени в периода 1940-1990 година. Творбите са дело на бразилски, венецуелски, аржентински и уругвайски художници.

Колекция Патрисия Фелпс де Сиснерос включва около 2000 произведения на изкуството. Колекцията включва произведения на съвременното, модерното, колониалното изкуство, както и етнографски предмети от Ориноко.

Повече от четири десетилетия Патрисия Фелпс де Сиснерос подкрепя образованието и изкуствата в Латинска Америка. През 1970-те, заедно със съпруга си Густаво А. Сиснерос, тя основава Фондация Сиснерос, базирана в Ню Йорк и Каракас. Нейната мисия е подобряването на образованието в Латинска Америка и подпомагане на глобалното осъзнаване на регионалното наследство и приносът към световната култура.
Патрисия де Сиснерос
Патрисия де Сиснерос
Патрисия де Сиснерос
Патрисия де Сиснерос
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!