НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Яйои Кусама в Музея Мадам Тюсо (26.10.2016)
Музеят на Мадам Тюсо съобщи за отварянето на зона напълно посветена на художничката Яйои Кусама в своя хонконгски филиал.

В анонса на сайта на музея се заявява, че в оформлението на експозицията, която ще се открие на 3 ноември ще бъдат използвани характерните за японската художничка полка“ точки. На посетителите се предлага да преживеят в това пространство „опит за изтриване на личността“.

Посветената на Кусама зона ще бъде боядисана в черни точки на жълт фон.  На входа зрителите ще бъдат посрещани от светеща тиква – друг любим мотив на твореца. Тиквата е произведена в Япония, специално за тази експозиция.

Разположени едно срещу друго огледала и драматични светлинни ефекти ще създадат „усещане за безкрайно пространство“, препращайки към известната „Стая на безкрайността“ на Кусама. В центъра на експозицията ще бъде разположена восъчна фигура на художничката в жълта рокля с черни полка точки и червена перука. „Надявам се, че всички посетители на Музея Мадам Тюсо в Хонконг ще могат напълно да усетят положителната енергия на тази зона.“, казва в обръщение Кусама.

„Можем да наречем Кусама един от най-значимите художници на нашето време. Възможността да работим с нея и да обогатим нашия музей с нейната восъчна фигура и нейното творчество е голяма чест за нас. Тази уникална зона напълно посветена на творчеството на художничката показва как се е изменил подхода ни. Ние излязохме от рамките на разпространената представа, че в Музея Мадам Тюсо няма нищо друго, освен восъчни фигури.“ – заявява генералния мениджър на хонконгския филиал Джени Ю.

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!