НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Pussy Riot възобновяват музикалната си кариера (28.10.2016)

Руската арт-пънк група Pussy Riot измина дълъг път, след като влезе в световните новини преди четири години. През февруари 2012 г., те извършват „бунтовен“ пърформанс в катедралата Христос Спасител, Москва, който в крайна сметка довежда две от тях до затвора и превръща групата в олицетворение на противопоставянето на феминизма срещу президента на Русия Владимир Путин.

Сега, най-разпознаваемите членове на Pussy Riot са световни знаменитости. Надя Толоконикова и Маша Альокхина се появиха в епизод на сериала "Къща от карти" миналата година по Netflix. Альокхина е на световна обиколка с театрална трупа, а Толоконикова създаде видеоклип, който осмива президентската кампания в САЩ.
 
В коментарите за клипа Надежда Толоконикова сравнява разпространението в съвременния свят на патриархални и сексистки идеи с полово предаваните болести. Тя заяви, че "Тръмп открито подкрепя авторитарните методи на Владимир Путин. И това е страшно. Това не е светът, в който искам да живея ".
 
Освен това, групата пуска още два музикални клипа на песни, свързани с женската сексуалност. Видеото към песента « Straight Outta Vagina» се фокусирано върху това как жените са освободени от диктата на мъжете, осмива се фройдистката идея, че "слабият пол" завижда на мъжа, и показва, мъже, които ходят на токчета и се опитват да бъдат като жени. Надежда Толоконикова играе основна роля в клипа, където се появява в бяла роба и цветна маска.
 
"Органи" е втората песен и видеоклип със скандално послание за политическите убийства и налагането на правила от страна на държавата върху човешкия живот: "Органите в расо или органите в униформа - като цяло имат една и съща задача: да потискат волята, страстта, креативността и жизнеността." И двата видеоклипа могат да бъдат гледани на YouTube каналът wearepussyriot.
 
Маша Альокхина, осъдена заедно с Надежда за „пънк богослужението“, сега се занимава с независими проект. Тя играе в новата пиеса на беларуския "Свободен театър", всички актьори от който през 2011 г. се преместват в Обединеното кралство като политически бежанци.
 
 
Надя Толоконикова и Маша Альокхина
Надя Толоконикова и Маша Альокхина
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!