НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Във филиал на Лувъра ще бъдат съхранявани културни ценности, застрашени от военни конфликти (04.11.2016)

Новият филиал на Лувъра в град Лиевен ще подслони културни ценности от страни и региони, в които те са изложени на опасност от военни конфликти и религиозни екстремисти, заяви френският президент Франсоа Оланд. Предложението на държавния глава бе направено по време на откриването на изложбата "Историята на цивилизацията започва от Месопотамия" във филиала на Лувъра в град Ланс.

 
"Първата задача на новия филиал в Лиевен ще бъде да приеме онези произведения, които сега се намират във фондохранилищата на Лувъра. Но другата негова важна задача ще бъде да подслони онези културни ценности, които са под заплаха заради трагедиите, които се случват в света. Това ще ги спаси от действията на терористите и варварите, целящи да ги унищожат. А точно това се случва в наши дни в Сирия и Ирак", каза по време на откриването Оланд.
 
По думите на президента новият филиал на Лувъра и неговият център за съхраняване и реставрация ще започне работа през 2019 г. В международен план решението за предаване в Лиевен на застрашени културни ценности трябва да бъде взето в началото на месец декември на международната конференция за защита на културното наследство на планетата, която ще се проведе в Абу Даби.
 
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!