НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Австрия залови фалшификати на Пикасо за над 50 милиона евро (11.11.2016)

 Австрийската полиция съобщи, че е разбила банда, опитваща се да продаде фалшификати на известни художници като Пабло Пикасо за милиони евро. Шестима  мъже са арестувани в хотелска стая в близост до летището във Виена, в момента в който са се опитвали да продадат 5 картини на Пикасо за 50 милиона евро. 

Купувачът всъщност е бил полицай под прикритие. Полицейски командоси арестуваха петима австрийски и един словенски граждани. При последвали обиски в частни жилища и коли са намерени 14 фалшификати с подписите на художниците и фалшиви сертификати за автентичност, подписани от сина на Пикасо.
 
Полицията е намерила също 66 други произведения, претендиращи да са от 40 известни художници, сред които Клод Моне и Густав Климт, в дома на словенския гражданин. Арестите са били направени по-рано тази година, но са оповестени едва сега. Мъжете сега са пуснати под парична гаранция. Те казват, че са вярвали, че произведенията са били автентични. 
 
Фалшификат на Пикасо
Фалшификат на Пикасо
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!