НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Сотбис обяви нетна загуба от 54,5 милиона (11.11.2016)

 В тримесечния си отчет към инвеститорите Сотбис обяви нетна загуба от 54,5 милиона долара за периода до 30 септември 2016 г., което е най-тежкия отчетен период за много трудни години преди това. В сравнение със същия период за миналата година загубата е 17,9 милиона долара и 27,7 милиона долара за 2014 година. 

На пазара за акции, една акция се търгуваше за 35,15 долара в сравнение с 35,08 долара на 9 ноември 2015 година. Американските акции тръгнаха нагоре след новината, че имейлите на Хилъри Клинтън няма да бъдат обект на преследване от страна на ФБР.
 
Продължаващия спад е следван и от загуба на висококвалифициран персонал тази година, сред които дългогодишните ветерани Дейвид Норман, вече бивш заместник-председател за страните от Северна и Южна Америка и Алекс Ротер – ръководител на отдела за съвременно изкуство. Тези факти, както и други фактори са довели до преговори за евентуално придобиване от Чен Донгшенг, китайски застраховател и съпруг на внучката на Мао Дзедун, който наскоро придоби най-големият самостоятелен дял от компанията в размер на 13,5%.
 
Към борда на Сотбис се присъедини Линус Чеунг – изпълнителният директор на Hong Kong Telecom, който според ръководството „произхожда от изключително важна част от нашия свят, великият Китай и ще бъде основата за светлото бъдеще на Сотбис.“
 
От аукционната къща заявяват, че правят най-доброто за повишат стойността си, като наскоро последваха хода Кристис и повишиха премиите за купувачите. В края на миналия месец, аукционната къща закупи Art Indices на Мей Мосес, което е тракер на стойността на изкуството.
 
Аукционната къща добави, че вижда ръст в ниските и средни нива на пазара, които са движени от онлайн закупуването. Аукционните продажби са само с 8% надолу за третата четвърт, а наддаващите и купувачите са се увеличили с 33%.
 
Цялостната переспектива за остатъка от годината е по-малко оптимистична. „Вярваме, че като изключим продажбата за 383 милиона долара на колекцията Таубман от миналата година, по-скоро ще видим по-ниско ниво на продажби в четвъртото тримесечие в съответствие с тенденциите, които наблюдаваме през последните шест и девет месечни периоди на спад от съответно 22 и 26%“, заявви Майк Гос, главният финансов директор.
 
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!