НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Произведения на изкуството от колекцията на Дейвид Бауи бяха продадени за 33 милиона паунда (15.11.2016)
Продажбата на произведения на изкуството от колекцията на Дейвид Бауи, предложени за продажба от аукционна къща "Сотбис" в Лондон, предизвика огромен интерес сред колекционерите.

Над 1750 души присъстваха на трите търга в края на миналата седмица, които бяха проследени и от 26 500 потребители на интернет. Над 130 произведения на изкуството, принадлежали на рок музиканта Дейвид Бауи, бяха продадени за общо 33 милиона паунда.

"Личната колекция с произведения на изкуството на Бауи предизвика интереса на хиляди хора, които присъстваха на търга и свързаните с него изложби", заяви директорът на аукционна къща "Сотбис” за Европа – Оливър Баркър.

Общо 356 лота бяха продадени за 32,9 млн. британски лири. Най-високата цена - 7,09 млн.а лири, бе платена за творбата "Air power" (1984) на Жан-Мишел Баския.

Творбата на британския художник Франк Ауербах "Глава на Герда Боъм" пък намери купувач за 3,8 млн. лири, а неозаглавена творба на Баския бе продадена за 2,4 млн. лири.

Бауи умря от рак през януари на 69-годишна възраст в Ню Йорк.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!