НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Галерия "Тейт Модърн" в Лондон представя внушителната колекция от черно-бели фотографии на сър Елтън Джон (15.11.2016)
 Колекция от черно-бели фотографии, собственост на сър Елтън Джон, събирана в продължение на 26 години е изложена в галерия "Тейт Модърн".

Изложбата "Радикалното око: модернистка фотография от колекцията на сър Елтън Джон " представя несравнима селекция от класически модернистични фотографии от периода – 1920 г. до 1950 г. Колекцията включва около 8000 снимки, а това я прави една от най-големите частни колекции от фотографии в света.  В настоящата експозиция са изложени над 150 произведения от повече от 60 автора – сред тях фигури като Ман Рей, Андре Кертес, Беренис Абот, Александър Ротченко и Едуард Щайхен.

Елтън Джон споделя, че е започнал да купува фотографии, след като спрял да пие през 1990 г., и обяснява хобито си с това, че е решил да замести алкохола с "доста по-здравословна пристрастеност".

Изложбата може да бъде разгледана в галерия "Тейт Модърн" до 7 май 2017 г.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!