НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Посещаемостта на Лувъра с 20% по-ниска (15.11.2016)
 Агенция Интерфакс, позовавайки се на вестник Le Figaro съобщава, че френските власти свързват намаления туристически поток на първо място със серията от терористични актове, които станаха в столицата на Франция през ноември 2015 и януари 2016. Уточнява се, че туристите от Япония са намалели с 40%, от Китай с 23%, а от Германия с 11%.

За да промени този факт, музеят прави кампания насочена към туристите препоръчвайки им да избегнат тълпите туристи като си закупят билет за музея от всяка книжарница FNAC (има допълнителна такса от около 2 евро, която обаче си заслужава) и да влязат директно през входа Ришельо. Също така бихте могли да си свалите и официалното приложение на Лувъра, в което може да намерите предварително планирани маршрути през музея, както и коментари от кураторите. Можете да планирате дори своя собствена вечер в Лувъра – в сряда и петък той е отворен до 21:45 часа.

Ръководителят на регионалния комитет по туризъм Фредерик Валет заяви, че предполагаемите загуби от приходи са около 1 млрд. евро и към края на годината могат да достигнат до 1,5 млрд. евро. Правителството във Франция съобщи, че имат намерението да приемат нови мерки за подобряване на ситуацията. Премиер-министърът Мануел Валс обеща да отпусне за тази цел 42 милиона евро. Около 15 млн. евро от тях ще бъдат за допълнителни мерки за безопасност и  по-специално за организация на видеонаблюдение в райони популярни сред туристите и места с разположени хотели в покрайнините на Париж.

През октомври френският колекционер и меценат Бернар Арно откри към принадлежащия му футуристичен музей в Париж (фонд Louis Vuittonизложбата „Шедьоврите на новото изкуство. "Колекция на Сергей Щукин“, която за сега ригистрира добра посещаемост.   Съорганизатори на изложбата бяха Ермитажа и Държавния музей по изобразителноо изкуство А. С. Пушкин., а произведения също така предоставиха и държавната Третяковска галерия и други руски музеи. Изложбата ще продължи до 20 февруари 2017 година.

Освен това, през октомври в Париж отвори врати Руски православен духовно-културен център, построен по проекта на френския архитект Жан Мишел Уилмот. Един от най-амбициозните руски проекти извън страната продължи да се строи две години и струваше на държавата 170 млн. евро.

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!