НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Картина на Вилем де Кунинг бе продадена за 66,3 млн. долара – рекорд за творчеството на художника и за следвоенното съвременното изкуство (18.11.2016)
 Картината на Вилем де Кунинг "Untitled XXV" беше продадена от аукционна къща "Кристис" в Ню Йорк за 66,3 млн. долара. Това е рекорд за творчеството  на художника и за следвоенното съвременното изкуство.

Внушителната творба с размери 2 х 2,2 метра е рисувана  през 1977 г. Аукционна къща "Кристис" първоначално оцени "Untitled XXV" на 40 млн. долара. Когато същата картина беше изложена на търг преди десет години, нейната цена беше 27,1 млн. долара, което също беше рекорд за времето си.

Офертата за "Untitled XXV" дойде по телефона и идентичността на купувача не се разкрива.

Есенният сезон на търгове в Ню Йорк започна тази седмица с предлагането на множество шедьоври, което привлече желаещи да купуват от цял свят в аукционните къщи "Кристис" и "Сотбис".

В понеделник "Момичетата на моста" от Едвард Мунк беше продадена за 54,5 млн. долара, което е втората най-висока цена, платена за творба на норвежкия художник, съобщиха пък от "Сотбис".

Вчера пейзаж на Дейвид Хокни също  бе продаден за рекордна сума  по време на търг за съвременно изкуство на "Сотбис" в Ню Йорк. Картината, изобразяваща горски пейзаж от Уолдгейт, бе продадена за 11,7 милиона долара. Тя е нарисувана през октомври 2006 г.
Untitled XXV
Untitled XXV
.
.

"Момичетата на моста" от Едвард Мунк
горски пейзаж от Уолдгейт от Дейвид Хокни
горски пейзаж от Уолдгейт от Дейвид Хокни
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!