НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Шедьоври от Пинакотеката във Ватикана са изложени за пръв път в Москва (25.11.2016)
Около 40 шедьовъра за пръв път напуснаха Ватиканските музеи, за да бъдат изложени в Москва в рамките на безпрецедентна инициатива. "За пръв път изключителна по качеството и количеството на творбите си колекция напуска Ватикана", казват организаторите на изложбата „Roma Aeterna. Шедевры Пинакотеки Ватикана. Беллини, Рафаэль, Караваджо” която може да бъде видяна в Третяковската галерия от 25 ноември 2016 г. до 11 февруари 2017 г.

Руската столица е домакин на картини на Караваджо, Джовани Белини, Гуерчино, Пиетро Перуджино, Гуидо Рени и Никола Пусен. Това е уникална възможност да се видят най-важните произведения на Пинакотеката във Ватикана.
 
"Ние сме изключително благодарни на музеите на Ватикана за това, че представят в Москва всички тези  картини" - заяви директорът на Третяковската галерия Зелфира Трегулова.  

Пинакотеката е част от Ватиканските музеи, които се простират на площ от 42 000 метра. Художествената галерия разполага с18 зали, в които са експонирани в хронологичен ред с картини, датиращи от Средновековието до 1800 г. Това е една изключително богата колекция, която е събрана по искане  на Папа Пий XI. Днес експонатите в колекцията са около 460.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!