НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Повече от 60 световно известни музеи и културни организации стартират свои собствени уеб сайтове в първия домейн, посветен на изкуството .art (29.11.2016)

Повече от 60 световно известни музеи и културни организации стартират свои собствени уеб сайтове в платформата .art – първият домейн, създаден специално за глобалната общност на изкуствата. Тези организации ще включват: Центъра Помпиду в Париж, Фондацията за съвременно изкуство Cartier, музеите Guggenheim, галерия Hauser & Wirth, Института за съвременно изкуство в Маями, LACMA, MAXXI, Галерия Тейт и много други.

Част от тези институции ще консолидират вече съществуващите си сайтове към домейна .art, докато други ще стартират нови специализирани сайтове с уникално художествено съдържание, представящо цели колекции от произведения на изкуството.

"Нашата мисия е да се запази световното културно наследство. За нас е чест, че толкова много реномирани институции от цял ​​свят споделят нашата визия и увереност в способността да се трансформират отношенията на изкуството с интернет общността и да се допринесе за защитата на художественото наследство в мрежата" - каза Улви Казимов /Ulvi Kasimov/, основател на URL-адреса.

Стартирането на сайтовете с .art ще започне през месец февруари 2017 г. и официалното откриване на домейна е планирано за лятото на следващата година.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!