НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Южноафриканка ще бъде куратор на 10-то Берлинско биенале през 2018 година (29.11.2016)
Организаторите на 10-то издание на Берлинското биенале, което ще се проведе през лятото на 2018 г. обявиха, че негов куратор ще бъде южноафриканката Габи Нгкобо /Gabi Ngcobo/.
  
От началото на 2000 г. Габи Нгкобо се занимава с групови художествени изложби, кураторски проекти и образователни проекти както в Южна Африка, така и в международен мащаб.

Наскоро Нгкобо беше избрана за съкуратор на 32-рото Биенале в Сао Пауло Bienal де Сао Пауло. Тя е преподавател в университета Wits School of Arts, University of Witswatersrand, Южна Африка от 2011 г. Нейни статии са били публикувани в различни каталози, книги и списания. В момента Нгкобо живее и работи в Йоханесбург, Южна Африка и Сао Пауло, Бразилия, но тя възнамерява да се премести в Берлин за подготовката на 10-то Берлинско биенале.

С избора на южноафриканка за куратор на събитието, Берлинското биенале продължава мисията си да служи като експериментална платформа за представяне на изкуство в днешните усложнени глобални условия.

Берлинското биенале за съвременно изкуство е сред най-важните събития на европейската арт сцена. От създаването си през 1998 г. досега то е притегателна точка за ценители от цял свят с различни кураторски концепции и интересни експериментални изложби.

С годините форумът се утвърждава като „отворено пространство“, в което чрез експерименти се разглеждат най-новите художествени тенденции в света на изкуството.  
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!