НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Антики от Палмира иззети от фрийпорт в Женева (06.12.2016)
 Швейцарските власти са заловили девет антики разграбени от Палмира и древни обекти в Либия и Йемен в свободната зона за изкуство на пристанище в Женева. Артефактите, които са от четвърти век преди Хр. до третия век след н.е., са депозирани в тайни безмитни складове между 2009 и 2010 г., каза прокурорът на Женева в изявление.

Те са открити за пръв път по време на митническа проверка през 2013 г. и потвърдени, като автентични от органите на културата в Берн през миналата година. Но наказателното разследване, открито през март и приключва едва в края на ноември и не е довело до осъдителна присъда.

Три от произведенията - бюст на свещеник и два погребални барелефа - идват от Палмира, обект на световното наследство на ЮНЕСКО в Сирия систематично унищожаван от ИДИЛ през 2015 г. Пет обекта, включително кръгла маса и две антропоморфни стели са от Йемен. Глава на Афродита, свидетелстваща за гръцката колонизация на Северна Африка, идва от Либия. Шест от обектите се смята, че са били транспортирани до Швейцария от Катар и от Обединените арабски емирства.

"Тъй като се очакват постъпки за възстановяване в страните им на произход, обектите ще бъдат поверени на Musée d'Art et d'Histore [в Женева], за да бъдат в крайна сметка показани на обществеността", заяви прокурорът в изявлението си. Произведенията са в добро състояние, но първо ще бъде разгледани от квесторите на музея, обяви техен говорител. Ако не е необходимо реставриране, те могат да влязат в изложба през януари или февруари 2017 г.

https://cartier-clone.yookamusic.net/
.
.
.
.
Палмира
Палмира
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!