НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Аукционна къща Сотбис обяви придобиването на компанията Orion Analytical, която се занимава с изследване на оригиналността на произведения на изкуството (09.12.2016)
 Аукционна къща Сотбис обяви придобиването на компанията Orion Analytical, която се занимава с изследване на оригиналността на произведения на изкуството. Ръководителят на фирмата – Джеймс Мартин ще бъде новият ръководител на изследователския отдел на Сотбис.

Наскоро съмнения за фалшиви произведения на изобразителното изкуство, продадени от различни аукционни къщи, предизвикаха грандиозен скандал в арт средите. Във фокуса на скандала се оказаха 25 творби от сегмента „Стари майстори”, оценени за около 200 млн. GBP – сред тях са картини на Лукас Кранах Стария и Франс Халс, чийто „Портрет на мъж” от 1634 г, с предварителна оценка за 8.4 млн. USD, Sotheby’s свалиха от каталога за предстоящ търг и започнаха собствено разследване.

 

С придобиването на компанията Orion Analytical, чиято работа е посветена именно на проверката на произхода и идентификацията на фалшификати, аукционната къща се надява да се застрахова срещу подобни скандали, които уронват имиджа й.

Ръководителят на фирмата, ученият Джеймс Мартин, повече от 20 години се е занимавал с идентификация на произведения на изкуството към ФБР. Сега той се присъединява към Сотбис като ръководител на новосъздадения отдел за научните изследвания. 
Jamie Martin
Jamie Martin
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!