НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Дебют на Haute Photographie, Ротердам (06.01.2017)
Haute Photographie (Висша фотография) е нов панаир за фотография с концепция различна от всички други. Haute се е съсредоточил около експозиция, която включва творби на велики майстори от историята на фотографията и такива на най-младите и най-вълнуващи таланти работещи днес. Тази колекция събира заедно подбрана група от международни галерии. Подкрепяна е от образователна програма, създадена със съдействието  на Nederlands Fotomuseum и пазара за премиум книги, заедно със списание GUP.

Посетителите ще могат да разгледат и да се насладят на различните аспекти на художествената фотография на 5 дневното събитие. Haute Photographie ще бъде място за среща на художници, куратори и колекционери –  млади и опитни, както и за всеки, който обича фотографията. Панаирът  ще се проведе от 8 до 12 февруари 2017 в Ротердам.

Първото изложение ще покаже творби от Kahmann Gallery (Амстердам), Esther Woerdehoff (Париж), Grundemark/Nilsson (Стокхоум/Берлин), Howard Greenberg Gallery (Ню Йорк), Ibasho Gallery (Антверпен) , обединявайки произведения от близо 50 международни художници.

Наред с основната изложба на Haute, ще има и изложба фокусираща се върху творбите на трима млади таланти от Холандия. Тримата фотографи ще бъдат избрани от изданието (2017) на New Dutch Photography Talent.

Haute Photographie ще се проведе в LP2 в Лас Палмас в района на Ротердам - Kop van Zuid, където ще споделя входа си с Nederlands Fotomuseum. Haute и водещият национален музей за фотография ще работят в тясно сътрудничество, за да създадат хъб за истинска фотография в Kop van Zuid по време на годишната седмица на Art Rotterdam Week.

Заедно, със своите партньори, Haute Photographie ще предложат разнообразна програма за своите посетители. Програмата ще включва лекции, екскурзии и семинари с цел да задълбочат познанията на посетителите за света на художествената фотография. Детайлите на програмата ще бъдат публикувани в идните седмици.

 

По повод панаира, се издава и списание Haute Photographie в сътрудничество със списание GUP. Предлагайки задълбочени статии и визуално вдъхновение, то може да бъде закупено на панаира.

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!