НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Международният Брюкселски панаир на изкуствата BRAFA тази година е привлякъл рекордните над 60 хиляди посетители (03.02.2017)
Международният брюкселски панаир на изкуствата BRAFA, който се състоя от 21 до 29 януари, е привлякъл рекордните над 60 хиляди посетители, колекционери и любителите на изкуството, съобщават световните медии.

Освен рекордна посещаемост / 61 250 души/ арт проявата е регистрирала и невиждани досега продажби. В Брюкселския панаир са се включили 132 галерии от 16 страни.

62-рото издание на изложението BRAFA представи археологически артефакти, живопис, мебели, скулптура, африканско племенно изкуство, сребърни прибори, бижута, дизайн и съвременно изкуство.

Вниманието на колекционерите тази година бе привлечено от белгийските сюрреалисти. Две платна на Пол Делвю бяха продадени за над 600 хиляди евро, докато нетипичната творба за Рене Магрит „Ноктюрно“ бе реализирана за над 600 хиляди евро от „Галери де модерн“.

Следващото, 63-о издание на Брюкселския панаир на изкуствата ще се проведе през 2018 година от 27 януари до 4 февруари.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!