НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Аниш Капур получи наградата "Генезис". Той ще дари паричната премия от 1 милион щатски долара, за да помогне на бежанците (07.02.2017)

 Британско-индийският скулптор Аниш Капур получи наградата "Генезис", придружена от 1 милион долара, предават световните медии. Тя се присъжда всяка година както за лични професионални успехи, така и за принос към човечеството и еврейската общност и култура. Комитетът, присъждащ наградата ежегодно определи Капур като "един от най-влиятелните и иновативни артисти от своето поколение."

Роденият през 1954 г. в Индия Аниш Капур заяви, че иска да дари паричната премия към отличието, за да помогне на бежанците, които са в тежко положение. Повече от 12,5 милиона бежанци са били разселени по време на настоящия военен конфликт в Сирия, от които около 2,5 милиона са деца, отбеляза Аниш Капур. Отвъд приноса му към изкуството, скулпторът има дълга история като социален активист. В продължение на много години, той е бил публичен застъпник за каузата на бежанците и яростен застъпник за техните права.
 
Наградата – която се присъжда от Фондация „Генезис“, от израелския министър-председател и Еврейската агенция за Израел, се връчва на личности, които имат високи постижения и международна известност в своите сфери и чиито действия и успехи изразяват ангажимент към еврейските ценности, еврейската общност и Държавата Израел.
 
Аниш Капур
Аниш Капур
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!