НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ФИЛИАЛ НА ЕРМИТАЖА (07.02.2017)
 Руският външен министър Сергей Лавров изказа идея да бъде открит филиал на Ермитажа в Абу Даби. За изграждането на клон на Държавния Ермитаж, министърът на външните работи на Руската федерация е говорил на форум в столицата на Обединените арабски емирства.

Лавров отбеляза, че Абу Даби се готви да отвори клонове на Лувъра и музея Гугенхайм. "Вярвам, че е дошло времето да се съгласим, че и клонът на Ермитажа също ще бъде добра музейна идея в Абу Даби. Нашите връзки само ще бъдат от полза при такова разширение на контактите", заяви министърът.

Изграждането на филиал на Лувъра в столицата на Обединените арабски емирства започна през 2009 г., след което неговото откриване бе отлагано на няколко пъти. В последно време се говори, че музеят ще започне работа през 2017. В него трябва да влезнат експонати от различни епохи и цивилизации, включително картини на Пикасо, Гоген, Мане, Магрит и Белини.

За създаването на филиал на музея Гугенхайм в Ню Йорк в Абу Даби беше обявено през 2006 г. Проектът е разработен от американския архитект Франк Гери като това ще е най-големият от петте музеи на. Фондацията Соломон Гугенхайм. Изграждането му беше замразено през 2011 година. Дата на отваряне на институцията не е договаряна от тогава.
Сергей Лавров
Сергей Лавров
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!