НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Картина на Рене Магрит се очаква да бъде продадена на търг за рекордните 17,5 милиона долара (10.02.2017)
 За една от картините с най-големи размери, дело на Рене Магрит се очаква да бъде платена рекордна сума. 

Картината "Нежната струна" на Рене Магрит, оценена на 17,5 млн. долара, ще бъде предложена за продажба на търг от аукционна къща "Кристис" в Лондон на 28 февруари. Преди търга творбата ще бъде показана в сградата на аукционната къща в Лондон на 23 февруари. 

Белгийският художник нарисувал кристална чаша за шампанско, над която има облаци, на фона на планински пейзаж през 1960 г. и подарил платното на съпругата си.  С размери 114 см на 146 см, това е една от най-големите картини, нарисувани с маслени бои от Рене Магрит. 

Експертът по импресионизъм и модерно изкуство в "Кристис"  - Оливие Камю коментира, че става въпрос за една от най-забележителните картини от Магрит, излагани на търг от 2002 г., когато неговият шедьовър "Империя на светлините" бе продаден за рекордните тогава 12,7 млн. долара. През 2014 г. аукционна къща "Сотбис" продаде платното "Висше общество" от Магрит за 12,9 млн. долара.
 
One of the largest and most unusual paintings by surrealist master Rene Magritte is shown at New York's Christie's auction house
One of the largest and most unusual paintings by surrealist master Rene Magritte is shown at New York's Christie's auction house
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!