НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Сграда на Ермитажа проверявана от ФСБ (10.02.2017)

Михаил Пьотровски, директорът на държавния музей Ермитаж в Санкт Петербург омаловажи притесненията във връзка с по-ранното претърсване на една от сградите на музея от Федералната служба за сигурност (ФСБ). 

Ермитажът потвърди в изявление в четвъртък, че ФСБ са проверявали „оперативните процедури“ по реставрация в музея Старая деревня и хранилищния център. През 2015 година, Ермитажът обяви търг на стойност 3,7 милиарда рубли, за да построи частта от третия етап от комплекса Старая деревня. Общата прогнозна стойност на сградата във форма на стъклен куб, проектирана от архитекта Рем Колхаас е 7,4 милиарда рубли (1,25 милиона долара).
 
На пресконференция в четвъртък, Пьотровски заяви, че агенцията е помогнала да защити музея от непочтени строителни фирми. „Ние сме в постоянен контакт с ФСБ във връзка със строителните проекти. Те следят всички наши строителни проекти от самото начало, проверяват документацията, защото има мошеници навсякъде, особено в областта на строителството.“
 
Пьотровски заяви, че музеят е въвлечен в постоянни съдебни дела със строителни фирми и критикува законът, който позволява на участниците с най-ниската ставка в търга да печелят.
 
Претърсването на ФСБ съвпадна с продължаващия спор относно решението на правителството да предаде катедралата Свети Исаак (забележителност в Санкт Петербург) на руската православна църква. Пьотровски е противник на предаването й, а медии спекулират, че претърсването в Ермитажа е проведено като предупреждение.
 
.
.
музея Старая деревня и хранилищния център
музея Старая деревня и хранилищния център
музея Старая деревня и хранилищния център
музея Старая деревня и хранилищния център
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!