НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Арт инсталация, напомняща за страданията на сирийците в Алепо, разбуни духовете в Дрезден (13.02.2017)
Инсталация на твореца от германско-сирийски произход Манаф Халбуни разбуни духовете в Германия. Халбуни е роден в Дамаск през 1984 г., син на германка и сириец. Произведението му представлява изправени вертикално автобуси, а целта е да се напомни за страданията на сирийците в Алепо.
 
Арт инсталацията се намира в източния германски град Дрезден, а по време на официалното откриване авторът бе освиркан от от поддръжници на антиислямската десница. Срещу кмета, който подкрепя артистичния проект, бяха отправени заплахи и той беше поставен под полицейска закрила.

Местни представители на антиислямската партия "Алтернатива за Германия" направиха изявление срещу Халбуни, нарекоха го "мигрант без корени", който с творбите си помага за "преориентиране на Европа към арабско-мюсюлманско господство".

Внушителната творба ще може да бъде видяна до началото на април пред бароковата църква Фрауенкирхе. Творбата ще бъде охранявана денонощно. 
 
Манаф Халбуни
Манаф Халбуни
.
.
-
-
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!