НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Космическа изложба в галерия - книжарница София Прес (18.05.2010)
От 19 до 31 май 2010 г. галерия - книжарница София Прес ще представи една експозиция на българската художничка Бистра Льошавалие. Работи и живее във Франция. Има множество участия в самостоятелни и колективни изяви по света и в България.

Част от публичните и частните колекции,които притежават нейни творби са: НХГ-София, „Fond national d’art contemporain”, Philippe Delauney - Paris, Jacques de Longeville - Paris и други.

“40 000 туристи са резервирали билети за пътуване в Космоса! Тази възможност е въодушевяваща! Новината , че това пътуване е вече възможно, ме впечатли и завладя! Веднага имах желанието, да взема този полет, да направя това пътуване със совалката, от Земята, до международната космическа станция. И какво разочарование! Когато научих цената на пътуването...Но моето желание бе толкова голямо, че аз реших: да направя това пътуване с моето въображение. И заминах. Тази изложба – това са моите пътни бележки”,разказва самата авторка за концепцията на изложбата си.

Бистра Льошевалие -
Бистра Льошевалие - "Супернова"
.
.
Бистра Льошевалие -
Бистра Льошевалие - "Замръзналата планета"
Бистра Льошевалие -
Бистра Льошевалие - "Слънце"
Бистра Льошевалие -
Бистра Льошевалие - "Юзди от материя"
Бистра Льошевалие -
Бистра Льошевалие - "Черна материя"
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!