НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Опра Уинфри продаде картина на Густав Климт за 150 милиона долара на колекционер от Китай (14.02.2017)
 Опра Уинфри - eдна от най-известните телевизионни водещи в САЩ,  продаде картина на австрийския художник Густав Климт (1862-1918) за 150 милиона долара на колекционер от Китай. Става въпрос за "Портрет на Адел Блох-Бауер" – съпруга на на известен меценат във Виена и любим модел на Климт. Картината е нарисувана през далечната 1912 г. 

Портретът е намерен сред произведенията на изкуството, конфискувани от нацистите от законните им собственици по време на Втората световна война. През 2006 г. картината е върната на наследниците на фамилията Блох-Бауер. Световноизвестната водеща е купила платното на търг на аукционна къща "Кристис" през 2006 г. за 87,9 млн. долара, съобщават информационните агенции. През 2014 г. Опра Уинфри зае платното на Музея за модерното изкуство в Ню Йорк. 

През месец декември миналата година влиятелното списание "Форбс" включи Уинфри в списъка на най-богатите знаменитости в САЩ. Тя зае трето място със състояние от 2,8 милиарда долара. Основен източник на доходите на Уинфри е основаната от нея компания Harpo Productions. 

Списъкът на Forbes се оглавява от легендарния режисьор и създател на „Междузвездни войни“ Джордж Лукас, чието състояние с днешна дата наброява впечатляващите 4.6 милиарда долара.  След Лукас се нарежда друг голям режисьор – Стивън Спилбърг, който може да се похвали със състояние в размер на 3,7 милиарда долара. 
 
Опра Уинфри
Опра Уинфри
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!