НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Фондация Хенри Мур обяви ново сътрудничество и юбилейна изложба (17.02.2017)

 В изненадващ ход, Фондация Хенри Мур обяви, че ще си партнира с луксозната марка облекла Burberry за изложба в Makers House в Сохо, Лондон (21-27 февруари). Изложбата ще включва повече от 40 творби на Хенри Мур, включително Torso with Point (1967), показани до новата модна колекция на Burberry за мъже и жени, която е вдъхновена от "творческия процес" на покойния скулптор.

Според уговорката между фондацията и модния бранд, най-новата рекламна кампания на Burberry е заснета в студиото на скулптора и градините около него, в Хертфордшир, централна Англия. В рамките на партньорството, Фондация Хенри Мур цели да покаже значението и влиянието на работата на художника върху съвременната мода и дизайн. Чрез партньорството с марка като Burberry, Фондацията може да достигне до нови аудитории за скулптура на Мур, се добавя в официалното изявление.
 
В същото време, Фондация Хенри Мур прави промени по случай 40-тата си годишнина, с обновен център за посетители и архив, които ще отворят през април. Преустройството на студиото и градините около него е на стойност 7 милиона британски лири и е ръководено от базираните в Лондон Hugh Broughton Architects.
 
Архивът на Хенри Мур ще бъде събран под един покрив, разположен в специално преустроената Elmwood House, бивш жилищен имот. Новото място включва шест контролирани климатични помещения, както и място за дигитализация и съхраняване на материали.
 
Изложбата „Да се превърнеш в Хенри Мур“ (14 Април-22 октомври), в студиото и градините на фондацията ще отбележи откриването и новото развитие на комплекса. Експозицията пък ще покаже художественото развитие на скулптора от 1914 до 1930 г. и включва първата творба направена по поръчка от Мур – скулптора в чест на загиналите в Първата световна война, в училището на твореца Castleford, Западен Йоркшир. След това изложбата ще бъде разположена в института Хенри Мур в Лийдс (30 ноември - 18 февруари 2018 г.).
 
Британският скулптор Хенри Мур е сред най-значимите автори на ХХ в. Неговото оригинално и дълбокохуманно творчество продължава да вълнува умовете на съвременните хора, а произведенията му са представени в най-големите световни музеи, в някои от най-известните паркове на планетата и пред емблематични сгради като на Парламента в Лондон, Главната квартира на ЮНЕСКО в Париж и т.н.
 
Burbery collection
Burbery collection
The Henry Moore foundation
The Henry Moore foundation
The Henry Moore foundation
The Henry Moore foundation
The Henry Moore foundation
The Henry Moore foundation
The Henry Moore foundation
The Henry Moore foundation
The Henry Moore foundation
The Henry Moore foundation
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!