НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Рядка скица, изобразяваща седящо куче, дело на Рембранд ван Рейн беше открита случайно в музей в Германия (20.02.2017)
 По време на планирано цифровизиране на около 10 хиляди произведения от колекцията на Herzog Anton Ulrich-Museum, Брауншвайг в Германия, е била открита скица, изобразяваща куче, чийто автор е Рембранд ван Рейн.

След подробни микроскопски изследвания и съпоставка с други рисунки на холандския художник, намиращи се в различни музеи в Европа, от екипа на Томас Дьоринг, ръководител на Графичния отдел на музея, стигнали до извода, че скицата с черна креда, изобразяваща куче е оригинал и може да се датира от 1637 г.

Първоначално „Скица на седящо куче”, която се съхранява в Herzog Anton Ulrich-Museum от 1770 г., била приписвана на известния германски художник Йохан Мерхиор Рос, за това едва сега се стига до детайлното й проучване.

От музеят съобщават, че скицата ще бъде представена за първи път пред публика на 4 април, когато е откриването на изложбата „Дюрер, Сезан и ти. Как рисуват майсторите”.
 
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!