НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Китайският художник Кай Гуо-Киан, известен със своите фантастични пиротехнически спектакли, ще гостува на музея „Прадо“ в Мадрид (14.03.2017)
 Китайският художник Кай Гуо-Киан ще гостува на музея „Прадо“ в Мадрид през месец септември тази година. В изложбата, художникът ще представи своите търсения  в духа на испанските майстори, съобщиха организаторите.

Кай използва за рисуване барут и ще представи свои произведения в Кралския дворец, бивша кралска резиденция. Той казва, че са вдъхновени от специална му връзка с майстори като Ел Греко и Веласкес.

 Неговите произведения ще бъдат изложени в музея до месец март 2018 г. „Надявам се, че моите предци ще ми дадат вдъхновение и че с помощта на барута, това ше доведе до резултат, който да ме изненада приятно“, каза Кай на пресконференция.

59-годишният художник живее в Ню Йорк и е известен със своите фантастични пиротехнически спектакли. Той ръководи и пиротехническото шоу на церемонията при откриването на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. Същата година той изложи в музея „Гугенхайм“ в Ню Йорк скулптури на коли в момент на експлозия, както и летящи вълци.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!