НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изложба на Ай Вейвей беше представена в Националната галерия в Прага (17.03.2017)
Изложба на Ай Вейвей бе открита днес в Националната галерия в Прага, съобщиха организаторите. Паралелно с изложбата, в Панаирната палата в Прага бе инсталирана монументалната творба на Ай Вейвей "The Law of the Journey" (Законът на пътешествието). 
 
В своята най-нова инсталация Ай Вейвей е поставил 70 метрова черна гумена лодка с 258 човека на борда – идеята отново е свързана с конфликта в Сирия и темата за бежанците. Инсталацията виси от тавана на Националната галерия в Прага. Китайският концептуалист представя творбата си именно в Чехия - страната, която се противопостави на усилията на Европейския съюз да преразпредели мигрантите сред страните членки.
 
Ай Вейвей отново засвидетелства своята загриженост към тежкото положение на мигрантите, които предприемат опасно пътуване до Европа по море. Той посети 20 бежански лагера по целия свят, включително и на гръцкия остров Лесбос, входна точка за много имигранти, опитващи се да достигнат Западна Европа от Турция.
 
"Да се откаже подслон на някой толкова отчаян е престъпление," каза Ай пред медиите. "Това е неморално. Ние не можем да загубим нашите основни вярвания в човешките права и човешкото достойнство."
Повече от 1.2 милиона души са преминали Средиземноморието към Европа след 2015 г., по данни на Международната организация по миграция. 
 
Ай Вейвей
Ай Вейвей
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!