НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Aукционна къща Сотбис откри свой филиал и галерия в Дубай (17.03.2017)
Аукционна къща Сотбис обяви, че открива свой филиал и галерия в сърцето на Международния финансов център на Дубай, Обединени арабски емирства. От Сотбис съобщават, че в новите учреждения ще бъдат провеждани впечатляващи събития, сред които световни търгове на модерно и съвременно арабско и иранско изкуство; търгове за бижута и часовници, както и изложби, представящи Съкровищата на ислямския свят.

"Близкият изток, и по-специално Обединените арабски емирства, просперират с изключително голяма скорост през последните години, за това  аукционна къща Сотбис е горда да отпразнува четиридесет години от предлагането на нашите услуги на клиентите в региона чрез откриване на нова галерия и филиал в Дубай," каза Тад Смит , президент и главен изпълнителен директор на Сотбис. 
 
Той добави: "Ние с нетърпение очакваме да  обогатим нашата история и опит и да допринесем за нарастването на пазара с бижута, изкуство и луксозни автомобили в света."

Стартирането на Сотбис Дубай идва в следствие на значителния ръст в броя на клиентите от Близкия изток и участието им в глобалните пазари за изкуство. От аукционната къща отчитат увеличение с 30% на броя на купувачите от региона през последните пет години. 

Аукционната къща е основана на 11 март 1744 г. в Лондон от книготърговеца Самюел Бейкър. През 1955 г. е открит офис в Ню Йорк, през следващите десетилетия са открити филиали и в Париж, Лос Анджелис, Цюрих, Торонто, Мелбърн, Мюнхен, Единбург, Йоханесбург, Хюстън, Флоренция, Москва и др.
 
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!