НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Австрийската полиция откри 67 крадени творби на стойност 2,6 милиона щатски долара (24.03.2017)

 Австрийски следователи потвърдиха, че 67 картини, откраднати през 2014 г. от частна колекция помещаваща се в богаташкия квартал на Виена – Хийтцинг са били открити в апартамент, чиято локация остава неясна. Произведения на Карл Мол, Коломан Мозер и Оскар Кокошка са сред картините, които се оценяват на обща стойност от $ 2,6 милиона.

Извършителите на обира на произведения на изкуството, успяват да откраднат 71 творби. В момента от тях липсват още 4 картини, които се оценяват на комбинирана стойност от 53 000 щатски долара и все още са в неизвестност. Престъплението е извършено докато 73-годишният собственик е далеч, на почивка. Заподозрените са получили достъп до вилата на собственика, намираща се в луксозния виенски квартал, като деактивират алармата.
 
Анонимен дарител е предложил награда от $ 265,0000 за безопасното връщане на картините. Това е най-високата награда предлагана някога в Австрия. Произведенията  са намерени в добро състояние, след задълбочено разследване от федерална криминална полиция и Европол. Не са извършени арести. 
 
Въпреки, че самоличността на заподозрените остава неясна, говорителят на полицията Патрик Майерхофер сподели: „Предполагаме, че това е международно активна престъпна групировка от Източна Европа, членовете на която са класифицирани като опасни”. Произведенията в момента са конфискувани от полицията.
 
Коломар Мозел
Коломар Мозел
Оскар Кокошка
Оскар Кокошка
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!