НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Впечатляваща неонова скулптура бе експонирана в музея "Тейт Бритън" в Лондон (31.03.2017)
Впечатляваща неонова скулптура бе експонирана в музея "Тейт Бритън" в Лондон. Forms in Space…by Light (in Time) или „Форми в пространството... от светлина (във времето)" на художника Керит Вин Евънс (Cerith Wyn Evans) е съставена от почти два километра неонови тръби и е вдъхновена едновременно от движенията в японския театър "Но" и съвременната астрофизика.

Вин Еванс започва работата си в областта на съвременното изкуство  като режисьор на експериментални филми. В последствие той разширява полето си на изява като включва към своите занимания и скулптура, фотография, кино и текст.

"Неоновата светлина има специфичното свойство да имитира светлината в северното полукълбо по време на слънчев ден. Много е чиста", каза на откриването кураторът на галерията Клари Уолис.

Всяка година Тейт Бритън кани различен британски артист да създаде произведение специално за огромното пространство на галериите Дювийн. Творбата на Еванс обаче е най-голямото предизвикателство за музейните работници досега. 25 души са работили по нея в продължение на 19 дни. Впечатляващата експозиция може да бъде видяна до 20 август в музея "Тейт Бритън" в Лондон.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!