НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Галерия Tate St Ives отваря отново врати след 18 месечни ремонтни дейности (31.03.2017)
Галерия Tate St Ives отваря отново врати този петък, 31 март, след обновяване за близо 25 милиона долара. Ремонтните дейности бяха извършени в продължение на осемнадесет месеца, пише Мартин Бейли от Art Newspaper.
 
Към ден днешен изложбената площ на музея се е удвоила, а тази есен там ще се състоят изключително интересни изложби. Преди музеят показваше само постоянна експозиция, но сега ще бъдат представяни и временни изложби.
 
Проектирани от Jamie Fobert Architects, новите здания, част от музея позволяват максимален достъп до светлината и крайбрежния пейзаж.
Годишно около 200 000 любители на изкуството от  Великобритания посещават Tate St Ives, като само 10% са посетителите идват от чужбина. След разширението музеят очаква посещаемостта да се увеличи с около 40 000 на година.

Tate St Ives е вторият филиал на музея Тейт (след този в Ливърпул от 1988 г.), открит през 1993 г. Тейт вече има присъствие в града, тъй като ръководи музея на Барбара Хепуърт и скулптурната градина от 1980 г.

Морският град е бил център на художественото училище Сейнт Ивс – група художници  от средата на 20-ти век, която включва Барбара Хепуърт, съпругът й Бен Никълсън, Патрик Херън и други – всички те са били привлечени от невероятната крайбрежна светлина, характерна за този район.
 
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!