НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Картина, за която се предполага, че е на Пабло Пикасо, е открита в Турция (07.04.2017)
Картина, за която се предполага, че е на знаменития испански художник Пабло Пикасо, е била заловена в турския град Ерзурум, съобщават световните медии. Екипи на разузнаването на турската жандармерия са получили сведения, че картина на Пикасо ще бъде превозена от Ван до Ерзурум с намерение да бъде продадена.

При последвалите действия на служителите на реда е била конфискувана картина, датирана от 1939 г., която носи подписа на Пикасо. По време на полицейската акция са били иззети и три папируса с египетски йероглифи.

Предполага се, че картината е била открадната от Иракския държавен музей. Първоначалният оглед на специалистите сочи, че произведението носи всички характерни особености на стила на Пикасо от този период. Неговият подпис също е автентичен. Полицията е установила, че трафикантите са имали намерение да продадат картината за 5 милиона долара. По случая са задържани трима души.

Миналата година турската полиция откри друга картина на Пабло Пикасо – "Жена, решеща косата си". Тя бе открадната от колекционер в Ню Йорк. Тогава полицаи под прикритие се свързаха с притежателите на картината, представяйки се за потенциални купувачи. Те се срещнали два пъти - веднъж в хотел, а след това на яхта на пристанището в Истанбул. Продавачите поискали първо 8 милиона долара, но после свалили цената на 7 милиона. При третата среща, уговорена в кафене, двамата престъпници бяха арестувани.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!