НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Лондон предизвиква с Frieze Sculpture (21.04.2017)
 Frieze Sculpture ще отвори врати за пръв път от 5 юли до 8 октомври, като безплатна открита изложба на скулптура през летните месеци в Лондон. Подбрана от Клер Лилей (Програмен директор на Йоркширския скулптурен парк), това е първата лятна изложба на Frieze в Regent`s Park, която ще събере заедно престижни галерии представящи 23 нови творби от майстори от 20-ти век и съвременни водещи художници от цял свят, сред които Рашид Арийн, Джон Чембърлейн, Урс Фишър,  Гари Хюм, KAWS, Алисия Кваде, Майкъл Крейг Мартин, Едуардо Паолоци, Яум Пленса, Томас Джей Прайс, Уго Рондионе и Ханк Уилис Томас.

„Арт фонд“, който е партньор в събитието ще бъде домакин на серия от публични турове на изложбата. Приложението The Frieze Sculpture Audio Tour, създадено от “Арт Фонд“ ще включва и разказ на Клер Лилей за всяко едно от избраните произведения и ще бъде достъпно за сваляне от 5 юли. В допълнение е разработена и безплатна лятна арт карта на Лондон с помощта на която посетителите могат да видят обществени произведения на изкуството из цялата столица.

Садик Хан, кметът на Лондон заяви: „Фантастично е, че безплатният Frieze Sculpture park ще отвори като част от едно изключително културно лято в столицата, което показва, че Лондон е отворен към иновации, креативност и посетители от цял свят. Радвам се, че тази невероятна изложба ще доведе нови аудитории на съвременното изкуство, вдъхновявайки лондончани и туристите. Клер Лилей, която подбра творбите заявява: „Развълнувани сме да разширим обхвата и аудиторията на Frieze Sculpture тази година, така че повече хора да могат да се насладят на едни от най-добрите скулптури на открито от цял свят в един от най-добрите паркове на Лондон. От закачливи до политически, тези 23 творби изследват съвременните материали и техническа сръчност, заедно с тяхната социална роля и отражение на човешкото състояние в нашата околна среда. 
 
Представени от водещи световни галерии, сред акцентите са: Прайс (галерия Hales), включваща тройни портрети на мъже от африкански произход, метаморфозите на митично животно и предметна фигура на Арамеш (галерия Leila Heller), висока 6 метра великолепна играчка - човешка фигура от KAWS (галерия Perrotin). 
 
Наред с класическитe съвременни творби от Магдалена Абаканович (Marlborough Fine Art), Сър Антъни Каро (Annely Juda Dine Art), Сър Едуард Паолоци (Pangolin), Сър Мишел Крейг-Мартин (Нов арт център) и Тони Крег (Holtermann Fine Art) са и прекрасние висцерални, текстурни скулптури от Урс Фишер (Gagosian), Туакуро Кувата ( Alison Jacques Gallery) и необикновено емайлирано в бяло бронзово дърво от Уго Рондиноне (Sadie Coles HQ). 
 
Заедно с колоната от бронзови футболни топки от Ханк Уилис Томас ( Ben Brown Fine Arts) и любопитните скали и огледала от Алисия Квайд (Kammel Mennour), изложбата цели да заинтригува, ангажира и да разнообрази посетителите през лятото. 

Мейсън Руинарт даде тази година картбланш на международния реновиран художник Джаум Пленса. Творбата посветена на Тиъри Руинарт ще бъде представена като част от Frieze Sculpture 2017.

Робърт Дингъл, мениджърът на съвременните програми на Арт фонд заяви „Арт Фонд са доволни, че са програмен партньор на Frieze Sculpture за втора година, както и че участват в създаването на лондонската лятна арт карта. Нямаме търпение да споделим нашата безплатна аудио компания за Frieze Sculpture и очакваме впечатленията на посетителите от парка и от фантастичното културно събитие на Лондон като цяло.“
 
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!