НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Националната галерия в Прага представя първата изложба на Герхард Рихтер в Централна Европа (25.04.2017)

Националната галерия в Прага в сътрудничество с Посолството на Федерална република Германия и Гьоте-институт в Прага ще представи ретроспективна изложба  на немския художник Герхард Рихтер. Това e първата изложба на най-скъпо продавания художник в света, за региона на Централна Европа. Прочетете повече за Герхард Рихтер тук

Експозицията ще представи избрани творби на художника през последните 60 години, илюстриращи различните жанрови търсения на Рихтер –от реализъм до натурализъм, поп изкуство, концептуално изкуство и абстракция. Акцентира се върху рисунките на Рихтер, които са съсредоточени върху темата „история” – не само историята на Германия, но и семейството на художника, както и самото изкуство. Темата за историята се свързва с неговите известни, често лични фотореалистични творби, фокусирани върху историята на изкуството, които изразяват нещо, което е извън възможностите на думите.
 
Изложбата е хронологична, подчертаваща „новата” тема, върху която художникът се захваща за всеки раздел. Рихтер абсорбира много тенденции, идеи и съвременни събития, като винаги подчертава неговото желание на „движи” изкуството, както и  способността на самото изкуство да движи човечеството напред. Рихтер винаги експериментира и търси нов речник на стилистично изразяване. 
 
Последната секция на изложбата ще запознае посетителя с новите му произведения –  реалистични картини, натюрморти, предмети, абстракция и мотиви, от които в момента се интересува художникът. 
 
Изложбата е организирана като културно събитие, съпътстващо 20-годишнината от подписването на Чешко-германската декларация.
Експозицията ще бъде открита на 26 април в Националната галерия в Прага и ще продължи до 3 септември 2017 г. 
 
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!