НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Показват ретроспекция на Джорджия О'Кийф в Канада (25.04.2017)
 Художествената галерея Онтарио в Торонто представя  над 100 творби от Джорджия О'Кийф, голямата американска художничка. Тя израства във ферма в Уисконсин и всъщност никога не напуска окончателно източния бряг На САЩ въпреки славата й на артистичната сцена в Ню Йорк през 20-те г. и брака й с фотографа Алфред Щиглиц.

Когато О'Кийф открива северната част на Ню Мексико през 1929 г., тя започва да прекарва все по-голяма част от времето си там и се сдобива с две къщи. Едната е позната като Призрачното ранчо и се разпростира на 11 000 акра земя, а другата се намира в малкото градче Абикуиу, а разстоянието между двете е 18 мили и художничката прекарва целия си живот там.

Джорджия О'Кийф е на първо място в списъка на най-скъпо продаваните художнички с 44-те млн. долара, платени за картината й "Татул". Бялото цвете е купено от музея "Кристъл Бридж" в Арканзас. Специалистите казват, че в техниката на художничката се долавя влиянието на Емил Нолде и Ван Гог, но афинитетът й към изчистените изображения и прецизността на щрихите я отличават като артист със собствен неподражаем стил.

Изложбата ще бъде открита в края на април и ще продължи до юли 2017 г.

Джорджия О
Джорджия О"Кийф
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!